Change font size
It is currently Mon Mar 30, 2020 6:33 pm

Forum rules


{L_IMAGE}
Please only post about software that directly relates to opensim, thank you.



Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 6 posts ]
Author Message
 Post subject: Unable to create group - unknown method
PostPosted: Wed Feb 19, 2020 7:27 pm 

Joined: Wed Feb 19, 2020 7:15 pm
Posts: 4
i have created a new grid using simulator 0.9.1.1. All functions of this installation appear to be normal except there is no "Group". The software as used in OSgrid includes the "Group" abilities, which I believe are the same as that used in Second Life. Please refer to the wiki article for full description: http://wiki.secondlife.com/wiki/Group.

Is this omission intentional? Has it been missed in the 0.9.1.1 write; is there a (easy) way that can be added; or will the developers issue a revision that will include the code?

Having "Group" as a function is really quite a critical part of operating a grid. I hope I haven't stirred up a hornets' nest and that it's not too difficult to make necessary changes.

Regards,

Arrwyll Barzane


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to create group - unknown method
PostPosted: Wed Mar 25, 2020 12:28 am 

Joined: Sat Mar 13, 2010 1:34 am
Posts: 28
I haven't updated to the 9.1.1 yet (still living in 9.0.1) , but I downloaded it and looked at the configuration files, it looks like it's there though by default it isn't enabled. Have you configured it to be active?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to create group - unknown method
PostPosted: Wed Mar 25, 2020 12:09 pm 

Joined: Wed Feb 19, 2020 7:15 pm
Posts: 4
Good question. Thought I had configure3d everything. Can you please provide me the correct .ini file and the line to 'uncomment' .

Very much appeciated...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to create group - unknown method
PostPosted: Wed Mar 25, 2020 5:39 pm 

Joined: Sat Mar 13, 2010 1:34 am
Posts: 28
Not knowing exactly what kind of configuration you are running, probably best I send you to the opensimulator.org page that explains how to configure it.

http://opensimulator.org/wiki/V2_Groups

If you don't have any luck with that, let us know just what setup you're running (standalone HG, standalone no HG, grid HG, or grid nonHG) then we can suggest config file settings.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to create group - unknown method
PostPosted: Sun Mar 29, 2020 10:23 am 

Joined: Wed Feb 19, 2020 7:15 pm
Posts: 4
Hello Orb, I replied last week by IM to your account on this subject. Not sure you received that.

Here's what I said,

Hello Orb - hope you can understand this - IM me if you like...

Using Firestorm 6.0.2 (56680) 64bit

In Conversations Box, or right click on avatar - select Groups and click on Create

New dialog box comes up, 'Create new group...'. Type in the name of the new group.
> select maturity rating, eg Moderate
> click Create button (ignore cost), and click Create Group

New dialog box appears showing an error; "Unable to create group. Unknown method"


I followed all information in the OS link you gave me in the Forum
Here's what i have in opensim.ini removed extraneous stuff to save space.... ~

[Groups]
Enabled = true

LevelGroupCreate = 0

Module = "Groups Module V2"

StorageProvider = OpenSim.Data.MySQL.dll

ServicesConnectorModule = "Groups HG Service Connector"

LocalService = remote

; SecretKey = ""

GroupsServerURI = "http://apexgrid.ddns.net:8003"

HomeURI = "http://apexgrid.ddns.net:8002"

MessagingEnabled = true

MessagingModule = "Groups Messaging Module V2"

NoticesEnabled = true

MessageOnlineUsersOnly = true


[Architecture]
Include-Architecture = "config-include/GridHypergrid.ini"

In RobustHG.ini - GroupsServiceConnector was already enabled

Thanks again, best regards

Arrwyll


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Unable to create group - unknown method
PostPosted: Sun Mar 29, 2020 12:23 pm 

Joined: Sat Mar 13, 2010 1:34 am
Posts: 28
Sorry no, I hadn't been in-world in the last couple weeks, life's been (as I'm sure you know) a little whacky! lol
I will try to get in in the next couple days and send you an IM.

In the mean time, one thing did jump out at me. The quotes on

ServicesConnectorModule = "Groups HG Service Connector"

Even though the config file states
;; Note that the quotes "" around the words are important!

In my config file it has the same warning, however, I do not use them for this entry (do for others) and it is working.
ServicesConnectorModule = Groups HG Service Connector

and I downloaded the current OSGrid version, and in it, that note has been removed and their config is not using them (though they are using the xmlrpc connector).

;; The service connector to use for the GroupsModule
ServicesConnectorModule = XmlRpcGroupsServicesConnector

So I'm thinking you need to remove those quotes and reboot all. I'm assuming it just wasn't removed from the notes of the config file when someone changed the need for them.

Give that a shot, I'll try to get in-world in a day or two.

Orb


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 6 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net